Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Αλφειού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων σε αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται οι κάτοικοι στη ζώνη από τη Δαφνούλα και ως την Καλλιθέα, στον κάμπο της Παπαδούς και στη Φρίξα.

Τα νερά πέρασαν πάνω από τα αναχώματα και «μπήκαν» στις καλλιέργειες, ενώ χαμηλότερα σημειώθηκαν μερικές διαρροές κάτω  από το ανάχωμα. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και της περιφέρειας δουλεύουν σε πλήρη ρυθμό για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Σταδιακά, η στάθμη του νερού έδειξε σημάδια υποχώρησης, όμως αυτό είναι που ανησυχεί τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή.

«Αυτό που μας ανησυχεί και μας κρατά σε εγρήγορση, είναι τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την υποχώρηση των υδάτων. Παίζει ρόλο η και η φορά που θα έχει, ειδικά αν έχουν σωρώσει αδρανή υλικά,  διότι μπορεί να χτυπήσουν κατάστηθα το ανάχωμα και να έχουμε πρόβλημα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.