Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής ο σεισμός έχει προκαλέσει υλικές ζημιές και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τα μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, την ειδική γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Φωτεινή Παντιώρα, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση.