Έναν χρόνο επαναλειτουργίας ολοκλήρωσε το Σεράφειο, το αθλητικό συγκρότημα που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη από τον Δήμο Αθηναίων. 

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του αθλούνται περισσότεροι από 9.000 ενήλικες και 2.500 παιδιά. Παράλληλα, τα γήπεδα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου και η ολοκαίνουργια παιδική χαρά, δέχονται πάνω από 1.000 επισκέπτες την ημέρα.

«Οι Αθηναίοι αγκάλιασαν το Σεράφειο και έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους. Είναι το καθημερινό ραντεβού τους για να αθληθούν, να επιμορφωθούν, να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν. Είναι -τώρα μπορώ να το πω χωρίς δισταγμό- ένα από τα πιο σημαντικά έργα μας στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 

Το Σεράφειο είναι από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 18 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ,σημείο αναφοράς πλέον για τους κατοίκους του Ρουφ, των Πετραλώνων, του Βοτανικού αλλά και όλης της Αθήνας.

Δεν είναι μόνο κολυμβητήριο και αθλητικό κέντρο. Οι περισσότερες από 10.000 συμμετοχές στις 120 δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα στις εγκαταστάσεις του, αποδεικνύουν ότι έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο συγκρότημα πολιτισμού και καινοτομίας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των Αθηναίων.

Στο Σεράφειο στεγάζονται αρκετά από τα πλέον καινοτόμα προγράμματα του δήμου Αθηναίων όπως το Athens Digital Lab, το Maker Space του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», τα Ανοιχτά Σχολεία, το ΣυνΑθηνά, το Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας, το Europe Direct του δήμου Αθηναίων, το νέο πρόγραμμα Curing the Limbo, καθώς και το Σημείο Υποδοχής Κοινού για την Επιχειρηματικότητα, Επαγγελματική Ανάπτυξη και Κοινωνική Οικονομία.