«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης για το δημοσίευμα που αναφέρει ότι δόθηκε εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνης Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» ενώ τόνισε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». 

«Ειναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη ειναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελεύθεριο Βενιζέλο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης

«Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έλεγχος στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν, εκτίθενται και εκθέτουν τη χώρα», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.