Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου κλείνει, μετά τη δημοσίευση της παραίτησης του Διευθυντή Παιδιάτρου. «Πλέον, τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα και αυτά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική είναι στα χέρια ειδικευόμενων ιατρών οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς να εποπτεύονται από ειδικευμένο Παιδίατρο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Την Παρασκευή 18/01/2019 δημοσιεύτηκε  το ΦΕΚ παραίτησης του Δ/ντη της Παιδιατρικής κλινικής με αποτέλεσμα σήμερα 21/01/2019 η λειτουργία της να βρίσκετε στον αέρα με παιδιά στα επείγοντα να αναμένουν έναν παιδίατρο και με νοσηλευόμενα στην κλινική.

Οι μαθητευόμενοι – ειδικευόμενοι ιατροί δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς εποπτευόμενο – ειδικευμένο παιδίατρο.

Σήμερα έγινε συνάντηση με  την Διοικήτρια παρουσία του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα που προέκυψε. Επιτέλους αναγνώρισαν το σοβαρό πρόβλημα της (μη)λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής και μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την προσπάθεια εύρεσης ιατρών από τα νοσοκομεία της Διοικητικής τους ευθύνης. Αναμένεται απάντηση μέχρι το μεσημέρι. 

Έστω και τώρα είναι απαίτηση πλέον όλων μας, η στελέχωση του νοσοκομείου με παιδιάτρους γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ζωή κανενός παιδιού.  

Γι΄ αυτό το λόγο ζητάμε σήμερα δύο παιδιάτρους και όχι μόνο από την 6η ΥΠΕ αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα όπως στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει και με τους αναισθησιολόγους.

Επίσης να δημοσιευτεί το Φεκ διορισμού της Επιμ Β΄ που από τον Απρίλιο του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με αυξημένα κίνητρα έτσι ώστε να αποδεχτούν την θέση του παιδίατρου στο νοσοκομείο μας και τέλος την προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων στην κλινική στην θέση αυτών που αποχώρισαν.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ο γενικός ιατρός ή ιατρός οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας να αντικαταστήσει τον παιδίατρο και να στηρίξει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. 

Οι εργαζόμενοι είχαμε αναδείξει το σοβαρό αυτό πρόβλημα από την αρχή που φαινόταν τι μέλει γενέσθαι (Απρίλιο του 2018)  και στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους πολίτες , κατηγορηθήκαμε και μηνυθήκαμε . 

Υπήρχε πολύ χρόνο στους Διοικούντες να δράσουν και να βρουν λύσεις έτσι ώστε να μην φτάσουμε σήμερα σε αυτή την δραματική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η παιδιατρική κλινική. 

Ο στρουθοκαμηλισμός ΚΥΡΙΟΙ δεν λύνει τα προβλήματα αντιθέτως τα επιδεινώνει. Είναι καιρός πλέον να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στο νοσοκομείο μας σε αυτούς 
που προτεραιότητα τους είχαν να λασπολογούν τους εργαζόμενους και όχι να λειτουργήσουν το νοσοκομείο μας.