Στην 26χρονη Αγγελική Πεπόνη, που είχε εξαφανισθεί στις 16 Ιουνίου 2010, ανήκει το κρανίο που εντοπίστηκε την 14η Οκτωβρίου στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.

Αυτό προέκυψε έπειτα από τις εργαστηριακές εξετάσεις στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων της Ασφάλειας Αττικής. Επί της ουσίας επιβεβαιώνονται οι υποψίες των συγγενών της 26χρονης, που εδώ και 8 χρόνια αναζητούσαν απαντήσεις.

Το κρανίο βρέθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας από συνεργείο καθαρισμού. Οι Αρχές «χτένισαν» την περιοχή αλλά δεν βρέθηκαν άλλα οστά.

Οι συγγενείς της κοπέλας καταγγέλλουν ότι η Αγγελική Πεπόνη έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της.

Το χρονικό 

Η εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη είχε απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή πριν εξαφανιστεί ήταν ο 59χρονος φίλος της.

Ο άνδρας είχε ισχυριστεί πως η Αγγελική είχε φύγει από το σπίτι του και έκανε οτοστόπ προκειμένου να επιστρέψει στο δικό της και από εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε τι συνέβη. Επίσης υποστήριζε ότι η 26χρονη είχε πάει στην Αλβανία.

Τότε δεν είχαν στοιχειοθετηθεί κατηγορίες για εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη. Ο 59χρονος είχε βρεθεί στα δικαστήρια για διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους κατ’ εξακολούθηση και κατ’ υποτροπή. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε και αποφυλακίστηκε.

Οι μαρτυρίες για τον σύντροφο της Αγγελικής Πεπόνη 

«Μια μέρα ήρθε αυτός με το μηχανάκι και η Αγγελική βγήκε από το σπίτι και πήγε κοντά του. Ξαφνικά της έδωσε ένα χαστούκι και τη διέταξε να πάει πάλι στο σπίτι, λέγοντάς της ''ανέβα πάνω στη γριά'', για να πάρει χρήματα κι έπειτα να κατέβει πάλι», αποκάλυψε η γειτόνισσα της Αγγελικής Πεπόνη.

«Αυτό έγινε πολλές φορές, τη χτυπούσε, την έσπρωχνε. Το είδα από τη βεράντα μου. Θυμάμαι τη μέρα που εξαφανίστηκε. Νομίζω πως γινόταν φασαρία, την κρατούσαν η μαμά και η αδελφή της και της έλεγαν να μη φύγει. “Παιδί μου μη φύγεις, θα σε σκοτώσει”», διηγείται η γειτόνισσα.

Το ίδιο κλίμα περιγράφει και ένας φίλος της Αγγελικής που τη γνώρισε σε ένα κέντρο απεξάρτησης: «Η οικογένειά της την κλείδωνε στο σπίτι για να μη συναντήσει το φίλο της κι εκείνος της άφηνε το σακουλάκι με τη δόση κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας ή μέσα στις γλάστρες».