Με απόφαση εισαγγελέα ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, στις φυλακές Ελαιώνα. 

Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. Αργά το βράδυ της Τρίτης βγήκαν από την πίσω πόρτα του κτηρίου 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σήμερα γίνεται η μεταγωγή τους στις φυλακές.

Αμέσως μετά την απόφαση ο κ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στη δήλωση του Παύλου Πολάκη ότι ««θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή» δηλώνοντας πως «η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαντωνίου, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Γιάννο μου το μαντήλι σου βρέθηκε (από τη Δικαιοσύνη) λερωμένο. Το "δόγμα Σημίτη" πληρώνεις».

Οι απολογίες

Το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο κ. Παπαντωνίου την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Κατά την διήμερη απολογητική διαδικασία ο κ. Παπαντωνίου δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για την σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι για τη σύμβαση ο κ. Παπαντωνίου δωροδοκήθηκε ενώ οι ανακριτές θεωρούν ότι τα χρήματα είναι μέρος ενός ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που ερευνάται καθώς πιθανολογείται πως διατέθηκαν για να προωθηθούν συγκεκριμένες συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Το ποσό που καταλογίζεται στον κ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του Δημοσίου.