Σε ίδρυμα θα μεταφερθούν τα παιδιά που η μητέρα τους άφησε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει.

Οι διαδικασίες κινούνται με εισαγγελική παραγγελία καθώς κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τα παιδιά δεν πρέπει να επιστρέψουν σε οικογενειακό ή συγγενικό περιβάλλον.

Η οικογένεια ζει στην Αθήνα και επισκέφτηκε την Μεσσηνία το Πάσχα. Ήταν την Πέμπτη του Πάσχα όταν η μητέρα πήρε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και τα παρέδωσε στην Εισαγγελία Καλαμάτας, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει.

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 ετών, οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μέριμνα της Εισαγγελίας και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική Κλινική, όπου φιλοξενήθηκαν μέχρι προ λίγων ημερών.

Με τα παιδιά, αλλά και τους δύο γονείς, είχαν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν έρευνες στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι γονείς τους εμφανίστηκαν τις επόμενες ημέρες μετανιωμένοι και ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά και να τα μεγαλώσουν, λέγοντας πως ό,τι έγινε ήταν μια κακή στιγμή, έπειτα από έναν περιστασιακό τσακωμού του ζευγαριού.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες, όμως, όπως όλα δείχνουν, κατέληξαν στο συμπέρασμα- στο πόρισμά τους που κοινοποίησαν στην Εισαγγελία- ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν πρέπει να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι, με εισαγγελική παραγγελία την Τετάρτη δόθηκε το πράσινο φως και με όχημα της Αστυνομίας, συνοδεία δύο γυναικών αστυνομικών και της κοινωνικής λειτουργού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθηνάς Μαγκουρίλου, τα τέσσερα παιδιά οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω εξετάσεις και παιδοψυχιατρικό έλεγχο. Σκοπός είναι στη συνέχεια να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.