Πιθανόν να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση οι τέσσερις συλληφθέντες – μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «ΑΠΕΛΛΑ». Αυτό προκύπτει από τα τα ευρήματα της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των τεσσάρων οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης για την εμπρηστική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στο Μικρολίμανο στις 29 Αυγούστου 2017.

Ειδικότερα, από τις κατ' οίκον έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ναζιστικά σύμβολα, αυτοκόλλητες σβάστικες, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «ΑΠΕΛΛΑΣ» και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συλληφθέντες είναι δύο 19χρονοι, ένας 21 και ένας 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες. Ο ανήλικος που συνελήφθη αργότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε ένα από τα σπίτια στα οποία έγιναν έρευνες, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Από τις μέχρι τώρα, κατ΄ οίκον έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

• όπλα τύπου «airsoft»

• δύο φυσίγγια, ένα πολεμικού τυφεκίου και ένα των 9 mm, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου

• πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων

• δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες

• πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της «Χρυσής Αυγής» και της «ΑΠΕΛΛΑΣ»

• βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα

• σημαία της 21ης Απριλίου 1967

• ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Η κατασκευή του ενός φιαλιδίου βουτανίου με τις πέτρες, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, ότι οι συλληφθέντες δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θεωρούν βέβαιο ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «ΑΠΕΛΛΑ», καθώς ο 26χρονος, που φέρεται και ως επικεφαλής, είναι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας. Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ερευνάται η εκδοχή να πρόκειται για έναν «πυρήνα» ενός ευρύτερου ακροδεξιού κυκλώματος και πιθανότατα έχει «συγγένεια» με άλλη ομάδα που είναι πίσω από εμπρησμούς σε καταλήψεις και ακατοίκητα σπίτια, στα οποία έχουν καταλύσει πρόσφυγες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.