Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν αγρότες από όλη τη Μαγνησία, έξω από το κτήριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Στο παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο συμμετείχαν αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αλμυρού και Σούρπης, Νοτίου Πηλίου και από το μπλόκο Αερινού.

Σε δηλώσεις της η Μαρία Μαμούχα, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου, τόνισε: « Είμαστε εδώ όλοι μαζί οι αγρότες για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην ανταγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Περιμένουμε σήμερα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχουμε απευθύνει για συνάντηση. Αν δεν ανταποκριθεί, συνεχίζουμε τους αγώνες. Σε τοπικό επίπεδο θα κάνουμε συσκέψεις σε κάθε χωριό για να πάρουμε τις αποφάσεις. Όμως, ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος πια και έχει καταλάβει ότι αν δεν παλέψει, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Του καφενέ οι αποφάσεις, δεν φτάνουν εκεί που πρέπει»

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι το Πήλιο βρίσκεται δυναμικά στις κινητοποιήσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός.

«Ήρθαμε για να δώσουμε έναν αέρα στους συναδέλφους αγρότες που βρίσκονται 15 ημέρες στο δρόμο. Είμαστε αυτοί που δεν έχουμε μηχανήματα. Η δύναμή μας είναι η παρουσία μας. Τα προβλήματα όμως είναι κοινά.  Συντασσόμαστε με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και θέλουμε να μεταφέρουμε στην Περιφερειακή Ενότητα τα προβλήματα μας».

Ο κ. Κομνημός τόνισε ότι καταδικάζει τον διασυρμό των αγροτών στα δικαστήρια και πρόσθεσε πως οι συνάδελφοι είναι στο πλευρό τους.  «Ο αγώνα δεν πάει χαμένος» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, κ. Κώστας Στεργίου, ανέφερε σε δηλώσεις του: Τα εργατικά σωματεία είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των αγροτών γιατί έχουν κοινό αντίπαλο. Οι βιομήχανοι που παίρνουν φθηνά τα αγροτικά προϊόντα είναι αυτοί που στους χώρους δουλειάς πληρώνουν με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους, ενώ πουλάνε πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα στους καταναλωτές. Έχουμε κοινό αντίπαλο της Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ξεκληρίζει τους αγρότες και επιβάλει εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς. Έχουμε κοινό αντίπαλο την κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται στα προβλήματά μας για να τα επιλύσει. Το σύνθημα «εργατιά-αγροτιά: μια γροθιά», είναι εδώ.

Ο επικεφαλής του μπλόκου Αερινού και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Νίκος Αγγελής δήλωσε πως με το σημερινό συλλαλητήριο οι αγρότες ήθελαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. «Η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες από το ένα υπουργείο μας πάει στο άλλο. Εμείς ζητάμε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα συναρμόδια υπουργεία.  Ο κ. Αραχωβίτης ξέρει από τις 11 Δεκεμβρίου τα αιτήματά μας καθώς τα είχαμε καταθέσει.  Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ξεφουσκώσει» .

Πηγή: e-thessalia.gr