Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία επικυρώθηκε το νέο όνομα της πΓΔΜ, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα και διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθεί στο συλλαλητήριο σημαία η οποία ανήκε στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκοτώθηκε στις 28 Οκτωβρίου από την αλβανική αστυνομία.

Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 14:00.

Σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή αναφέρει «Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας».  Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και τη φωνή μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι αναμένεται μεγάλος όγκος διαδηλωτών και υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα, με ναυλωμένα λεωφορεία.