Στην Κέρκυρα ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο, δεν ανοίχτηκε, ωστόσο για προληπτικούς λόγους όλοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για προληπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτός ο φάκελος έχει αποσταλεί από την Ινδία, όπως και στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, είχε αποσταλεί από την Ινδία, ενώ ερευνάται αν ο αποστολέας είναι πραγματικό πρόσωπο.

Τον φάκελο συνόδευε ένα σημείωμα το οποίο ανέγραφε, «η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους». Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο. Όταν έφτασε στο γραφείο της κ. Βιτσιλάκη, ανοίχτηκε από τους εργαζόμενους και απελευθερώθηκε η «ύποπτη» σκόνη.

Άμεσα το κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε, ενώ ο φάκελος κρατήθηκε στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής και πλέον έχει μεταφερθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να αναλυθεί η σύσταση της σκόνης.

Τέλος, ο φάκελος που εστάλη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου είχε παραλήπτη τον αντιπρύτανη. Ο φάκελος με ημερομηνία αποστολής τον Νοέμβριο ανοίχτηκε από δύο γυναίκες οι οποίες τον έκλεισαν και τον άφησαν πάνω στο γραφείο του. Οι ίδιες δεν παρουσίασαν κάποια συμπτώματα. Ο αντιπρύτανης έχοντας ενημερωθεί για το τι συνέβη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάλεσε την Αστυνομία.

Όλοι οι φάκελοι περιείχαν τα ίδια φυλλάδια.