Συνέχεια δόθηκε σήμερα Δευτέρα, στη δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να παροτρύνει τους κατηγορούμενους να αλλάξουν την υπερασπιστική τους γραμμή: «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 αφού είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στη δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του 26χρονου Βαρβάρας Θεοδωράκη η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα ακολούθησαν του τηλεφωνήματος των απαγωγέων λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού της.

Η γυναίκα κλαίγοντας υποστήριξε ότι ο 73χρονος, που εμφανιζόταν ως άνθρωπος μυστικών υπηρεσιών με υψηλές γνωριμίες, ήταν αυτός, όπως και η σύζυγος του, που οργάνωσαν τα πάντα για να πάρουν χρήματα και την απέτρεπαν να ειδοποιήσει τις αρχές. «Στον μόνο που έδειξα εμπιστοσύνη τελικά ήταν ο δολοφόνος του παιδιού μου» είπε ανάμεσα σε αναφιλητά η μάρτυρας η οποία εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.