Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ.

ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ προγραμματίζουν παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00.

Λόγω των κινητοποιήσεων παραμένουν κλειστά αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα. 

Η ανακοίνωση: 

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα! Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».