Για το αδίκημα της ψευδορκίας συνελήφθη την Πέμπτη μάρτυρας στη δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, μάρτυρας για τον οποίο είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή ενώπιον του δικαστηρίου, στη σημερινή του κατάθεση αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με τη σορό του άτυχου 26χρονου, η οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί. 

Όσο κι αν τα μέλη της έδρας επέμειναν να δώσει εξηγήσεις για τα λεγόμενα του με τον βασικό κατηγορούμενο, εκείνος επέμενε ότι μιλούσαν για δουλειά.

Ο διάλογος που αφορά τις συνομιλίες του μάρτυρα με τον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Μάριου: 

Δικαστής: «Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο;»
Μάρτυρας: «Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες»
Δικαστής: «Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε  την αλήθεια».
Μάρτυρας: «Μόνο κάρβουνα…»
Δικαστής: «Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο "όλα υπό έλεγχο";»
Μάρτυρας: «Δε θυμάμαι».
Δικαστής: «Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε».
Μάρτυρας: «...για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά».

«Ο μάρτυρας αποκρύπτει στοιχεία. Πέφτει σε αντιφάσεις και ψέμματα, δεν θυμάται κρίσιμα συμβάντα, θυμάται όμως λεπτομέρειες που δεν έχουν σχέση με αυτήν την υπόθεση» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου».

Η μητέρα απηύθυνε μάλιστα έκκληση στο μάρτυρα να τη βοηθήσει να μάθει έστω και τώρα που βρίσκεται η σορός του παιδιού της. «Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά , ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου» είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Νοεμβρίου.