«Δεν είναι παράνομη η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες» δήλωσε ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος προφυλακίστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου την Τρίτη για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας, δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου» ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o Αρης Χαραλαμπάκης, αναφερόμενος στην «κατάθεση-κλειδί» που φέρεται να «έκαψε» το ζεύγος Παπαντωνίου.

«Το βασικό ζητούμενο είναι από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», σημείωσε και έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία της προφυλάκισης του πρώην υπουργού, σε σχέση με την τελική έκβαση της υπόθεσης. 
Επίσης, ο κ. Χαραλαμπάκης υποστήριξε ότι ο στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία, αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Χαραλαμπάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστεί ο κ. Παπαντωνίου, καθώς ήδη -όπως τόνισε- του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης επισκέφτηκε το ζεύγος Παπαντωνίου την Πέμπτη στις φυλακές και δήλωσε: «τους είδα αρκετά ψύχραιμους. Είναι μεγάλη μου χαρά που ήταν ψύχραιμοι». Σκοπός της επίσκεψης ήταν «η ηθική στήριξη και ο επανασχεδιασμός των δικονομικών ενεργειών».