Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. 

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 35χρονου συνόδευσαν τη σορό στην εκκλησία φωνάζοντας «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική, θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Μόλις έφθασαν στην εκκλησία τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». 

Στους Βουλιαράτες σήκωσαν και μία τεράστια ελληνική σημαία, κάτω από την οποία περνούσαν όσοι συνόδευαν τον Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία. 

Ο Σάββας Σιάτρας, γνωστός τραγουδιστής της περιοχής, μετά από επιθυμία της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, θα εκφωνήσει τον επικήδειο και θα πει ένα μοιρολόι της Ηπείρου.

Νωρίτερα, τέσσερις Έλληνες προσήχθησαν από τις αλβανικές αρχές στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Σύμφωνα με το faxweb.al, κατά τη διάρκεια ελέγχου στα σύνορα εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Έλληνες κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα.

Οι δύο Έλληνες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών και θα απελαθούν εντός της ημέρας. 

Επίσης προσήχθησαν ακόμα δύο Έλληνες οι οποίοι θα απελαθούν εντός της ημέρας.

 

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, δεν επετράπη η είσοδος σε δέκα άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. 

Πριν την νεκρώσιμο ακολουθία στην πλατεία του χωριού έγινε συγκέντρωση με τους παρευρισκόμενους να κρατούν μία μεγάλη ελληνική σημαία και να φωνάζουν «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς» και «Τσίπρα προδότη».

 

Στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

«Ψυχραιμία» συνιστούν οι ελληνικές Αρχές

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια Κατσίφα όσοι μεταβούν στην κηδεία, καλούν τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα Υπουργεία έχουν από το πρωί καλέσει όσους Έλληνες πολίτες μεταβoύν στους Βουλιαράτες να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

Η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδόθηκε στην οικογένεια την Τετάρτη, δέκα μέρες μετά το θάνατο του, έπειτα από παρέμβαση του Αλβανού προέδρου, Ιλίρ Μέτα.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης είχαν ξεκινήσει τα πρώτα πούλμαν από την Ελλάδα με ανθρώπους που θα παραβρεθούν στην κηδεία. Στις 3:00 έφθασε το πρώτο πούλμαν που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα στο οποίο επέβαιναν συγχωριανοί του 35χρονου.

Στους Βουλιαράτες τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο. 

Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο και να συμμετέχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφθασε στους Βουλιαράτες το απόγευμα της Τετάρτης και οι συγχωριανοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας και φώναζαν «αθάνατος».