Τις επαγγελματικές και οικονομικές συναλλαγές των τελευταίων μηνών του 51χρονου επιχειρηματία Ν.Μ. «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, προκειμένου να στρέψουν κάπου τις έρευνες για την αρπαγή του το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον Πειραιά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια του επιχειρηματία, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις έρευνες. Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν ακόμη και τα πλέον ακραία σενάρια. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι -εάν και εφόσον μιλάμε για απαγωγή- οι δράστες να διαπραγματεύονται απευθείας με τον 51χρονο επιχειρηματία Ν.Μ., καθώς ούτε η μητέρα του, ούτε η σύντροφος του γνωρίζουν επακριβώς τις δραστηριότητες και τις οικονομικές δυνατότητες του.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στον Πειραιά, σχολίαζαν ότι «συνήθιζε να διάγει βίο πολύ πιο πολυτελή απ’ το πραγματικό οικονομικό μέγεθος του». Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τον ίδιο τον Ν.Μ., τότε το έργο των Αρχών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν καρέ - καρέ το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών της αρπαγής. Δράστες που έδειξαν ιδιαίτερη ικανότητα -έως και εμπειρία- κατά την αρπαγή του το πρωί της Πέμπτης από την Ακτή Θεμιστοκλέους και που ενδέχεται να είναι μισθοφόροι από το εξωτερικό.