Σύμφωνα με το Star τα στοιχεία που λειτούργησαν υπέρ της Ειρήνης ήταν:

  • Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο πακέτο της κοκαΐνης
  • Το νεαρό της ηλικίας της
  • Λευκό ποινικό μητρώο
  • Είχε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο (σε αντίθεση με άλλους κατηγορουμένους για ναρκωτικά)
  • Είχε λίγα χρήματα μαζί της (900 ευρώ που δικαιολογούνται για ένα μακρινό ταξίδι)

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, η 21χρονη και οι γονείς της ξέσπασαν σε λυγμούς. 

Μετά από συνεδρίαση δύο ωρών, οι ένορκοι αποφάσισαν πως η νεαρή είναι αθώα. Στη δίκη η νεαρή δεν είχε κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης αλλά οκτώ μάρτυρες κατηγορίας.

«Ανοίξαμε τον σάκο και βρήκαμε τα ναρκωτικά. Η κοπέλα σάστισε. Φώναξε γιατί γιατί. Έβαλε τα κλάματα», κατέθεσε ένας τελωνειακός. Η 21χρονη δήλωσε αθώα ενώ υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως την παγίδευσε ένας φίλος της από τη Μυτιλήνη ρουμανικής καταγωγής.

Η 21χρονη ισχυρίστηκε πως:

  • Ο Π... μου πρότεινε να πάμε στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ
  • Μου έταξε καριέρα στο μόντελινγκ
  • Μου έβγαλε τα εισιτήρια
  • Εκείνος μου έδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά

«Η πρώτη κουβέντα που μου είπε είναι ότι χθες το βράδυ είχα δει στον ύπνο μου, στο όνειρό μου, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Ταξιάρχη και ήταν συγκινητικό έτσι όπως το είπε η κοπέλα γιατί είναι από τη Μυτιλήνη και οι γονείς της είναι πολύ πιστοί άνθρωποι» δήλωσε ο δικηγόρος της 21χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου στο Star.

«Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ που υπάρχει ομόφωνη αθωωτική απόφαση σε μία τέτοια σοβαρή ποσότητα κοκαΐνης. Δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες αμφιβολίες έτσι ώστε το σώμα των ενόρκων να καταλήξει σε αθωωτική απόφαση» επεσήμανε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μέσα στις επόμενες μέρες η 21χρονη Ειρήνη αναμένεται να επιστρέψει με τους γονείς της στην Ελλάδα.

Τι ισχυρίζεται ο φίλος της Ειρήνης 

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα είχε φύγει με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει ο Π. Στο Star.

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι είδε την νεαρή τελευταία φορά όταν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, περίπου 10 με 15 μέρες πριν τη σύλληψή της. «Δεν ισχύει και δεν υπάρχει αυτή η ιστορία» απαντά στους ισχυρισμούς της 21χρονης πως ο ίδιος της έδωσε το σάκο με τα ναρκωτικά.

Ο Π. ισχυρίζεται πως έχει δείξει μηνύματα στις ελληνικές Αρχές που αποδεικνύουν ότι δεν είχε επικοινωνία με την 21χρονη. «Είμαι το καλύτερο κάλυμμα για εκείνη και το αγόρι της φίλος της, συνεργάτης της, όποιος και να ήταν αυτός. Πιστεύω πως προστατεύει άλλα πρόσωπα. Ίσως να φοβάται αυτό που το έχω δηλώσει και στις Αρχές, να φοβάται για την υγεία της οικογένειάς της και την υγεία της. Να μην πάθουν κάτι η οικογένειά της και τα άτομα που αγαπάει. Ίσως γι αυτό είχε ταξιδέψει και είχε προγραμματίσει το ταξίδι αφού ήξερε από πριν ότι εγώ θα ταξιδέψω και για ποιους λόγους θα ταξίδευα εγώ κάτω. Να μην καταλάβει κανένας και να το ρίξει σε κάποιον που γνωρίζει», καταλήγει ο Π.

H Ειρήνη ήταν 19 ετών όταν συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σακίδιό της βρέθηκε μία κρυφή θήκη, μέσα στην οποία βρισκόταν ένας φάκελος με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ). Η νεαρή είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.