Σαρωτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ομάδων που διακινούν παράτυπους μετανάστες κάνουν κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίζοντας τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις σε διάστημα λίγων ωρών.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα, η οποία ήταν οδηγός σε όχημα που μετέφερε μετανάστες, υπηκόους Μπαγκλαντές, στη Νέα Εθνικό Οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης. Προορισμός ήταν η Ειδομένη από όπου οι μετανάστες είχαν σκοπό να περάσουν στα Σκόπια. Η σύλληψή της έγινε στις 23:00, βράδυ Τρίτης.

Την ίδια ώρα συνελήφθη στο Πολύκαστρο Κιλκίς διακινητής που μετέφερε 16 Ιρακινούς. Μία ώρα αργότερα στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 32χρονο Ιρακινό, ο οποίος μετέφερε με όχημα εφτά αλλοδαπούς, που είχαν φτάσει στην Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες από τα χερσαία σύνορα. Προορισμός τους κατά τον εντοπισμό τους ήταν η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 3:30 τα ξημερώματα συνελήφθη και ένας 41χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντοπίστηκε να μεταφέρει στο όχημά του στην Εγνατία Οδό εννιά Πακιστανούς και Αφγανούς που στερούνταν εγγράφων.