Η δράση του Αλβανού βαρυποινίτη, Κ.Λ., ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποτέλεσε το έναυσμα της έρευνας που από την αρχή της χρονιάς έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού.

Μάλιστα, από τις τηλεφωνικές συνακροάσεις, προκύπτει ότι το συγκεκριμένο άτομο έδωσε την εντολή για να σφάξουν κυριολεκτικά τον πάλαι ποτέ συνεργό του, επίσης Αλβανό Αρμπέρ Μπάκο, κατά άφιξη στις 14 Ιανουαρίου 2019 στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει το συγκεκριμένο «κεφάλι» της αλβανικής μαφίας να επιπλήττει έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μπάκο (σ.σ. γνωστός και ως «ο μακελάρης του Μικρολίμανου) για το γεγονός ότι δεν τον έσφαξαν μέσα στο κελί, αλλά σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών με συνέπεια η σκηνή της δολοφονίας να καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας. Κάπως έτσι φτάσαμε στον σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για την πιο σκληρή ομάδα της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας, που αφορά 8 υπηκόους Αλβανίας και 5 Έλληνες. 

Το κομμάτι του παζλ που οι περισσότεροι αγνοούσαν και αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής είναι «η υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση». 

Η «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού, εμφανίζεται να ζητά από τον δικηγόρο και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα, συνολικά 7.000 ευρώ, εξαπολύοντας απειλές εναντίον του σε περίπτωση που δεν ενδώσει στον εκβιασμό. Στην περίπτωση του, κρατούμενος του Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν δώσει στους συνεργάτες του τα χρήματα. 

Μάλιστα, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του τηλεφώνησε μέσα από τη φυλακή και τον απείλησε ότι εάν δεν κάνει αυτό που του λέει «θα σε σφάξω σαν κοτόπουλο». Ο κρατούμενος προφασίστηκε ότι είχε δώσει 7.000 ευρώ στον δικηγόρο στο παρελθόν για ποινική του υπόθεση που του είχε αναθέσει και ήθελε πίσω τα λεφτά. Τελικά, ο γνωστός δικηγόρος φοβήθηκε για τη ζωή του αλλά και για τη ζωή της οικογένειάς του και έτσι αποφάσισε να δώσει 3.000 ευρώ στους συνεργάτες του «μεγαλοκρατούμενου». 

Μάλιστα, οι συνεργοί του πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου για να παραλάβουν τα χρήματα. Στην παραλαβή μέρους του ποσού από τον κ. Τσοβόλα παρουσιάσθηκε μια 28χρονη Αλβανίδα που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ και προφυλακίσθηκε, με την ίδια πάντως να υποστηρίζει ότι «δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στην υπόθεση».