Δέκα μέρες μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα παραδοθεί η σορός στην οικογένεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κηδεία.

Ταυτόχρονα, άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα των αλβανικών Αρχών για την υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Υπενθυμίζεται πως τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σορός θα παραδοθεί σήμερα Τρίτη και ο δικηγόρος, Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Μητέρα Κατσίφα: Περιμένουμε τη σορό

«Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου. Γιατί μου του αφαίρεσαν τη ζωή; Τι έκανε; Που ήθελε τον τόπο του, την Βόρειο Ήπειρο; Που στις 28 Οκτωβρίου χαιρόταν να στολίζει και ερχόταν με τις σημαίες από την Αθήνα. Μου έλεγε να σιδερώσουμε τις σημαίες. Το πρωί ήταν μια χαρά το παιδί μου, το σταύρωσα και του είπα “η παναγιά μαζί σου”», λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της «μπορούσε να σκοτώσει πολλούς, αλλά ήταν της θρησκείας. Τι να την κάνουμε τη ζωή μας τώρα, χωρίς το παλικάρι μας; Βοήθαγε παντού χωρίς να πάρει μία. Ήταν ένα καλό παιδί, για όλες τις δουλειές. Γιατί να του αφαιρέσουν τη ζωή; Τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου, μας διαλύσανε».

«Περιμένουμε τη σορό του παιδιού μου. Τι το κάνουν το παιδί εκεί; Τι τους κάναμε; Ποτέ δεν πειράξαμε κανέναν. » λέει η κ. Κατσίφα.

Με το... σταγονόμετρο οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Με το... σταγονόμετρο δόθηκαν στο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκε στα Τίρανα, οι πληροφορίες γύρω από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μπορεί ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας να συναντήθηκε με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, παρουσιάζοντας τους μία εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε, ωστόσο, δεν τους δόθηκε πρόσβαση στη δικογραφία, ούτε και η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις έρευνες. Με απλά λόγια, η αστυνομία της γειτονικής χώρας παρουσίασε τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον 35χρονο ομογενή και τίποτα περισσότερο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί αναμένεται να ενημερώσουν την ηγεσία του Σώματος.