Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν από την Αλβανική Αστυνομία για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Τιράνων.

Μέχρι στιγμής, η σορός του 35χρονου δεν έχει παραδοθεί στην οικογένεια προκειμένου να τελεστεί η κηδεία καθώς η εισαγγελία απέρριψε το σχετικό αίτημα.

Την Παρασκευή, η εισαγγελία Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη κατά του 35χρονου με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας με τον δικηγόρο της οικογένειας, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, να κάνει λόγο για πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά.

Η οικογένεια Κατσίφα υποστηρίζει πως η εξέταση του Έλληνα ιατροδικαστή αποδεικνύει ότι πυροβολήθηκε όρθιος και πως οι αλβανικές Αρχές τον παρακολουθούσαν για δύο μήνες, ενώ τον είχαν καλέσει στο αστυνομικό τμήμα λίγες μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα έχει ζητήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία για νεκροτομή στη σορό θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί.

Βίντεο που «ενοχοποιεί» τον Κατσίφα επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ

Στο μεταξύ, αλβανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές από την Εισαγγελία Τιράνων, κάνουν λόγο για ένα νέο βίντεο, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε «επιθετικές διαθέσεις» αλλά τα πλάνα του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι πηγές αυτές, κατά τον έλεγχο του οπτικοακουστικού υλικού που παρέδωσε η RENEA, άνδρες της οποίας έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τον Κατσίφα, οι άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνείται και ανοίγει πυρ, στρέφοντας το όπλο του στον αέρα, τη στιγμή που τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής της αλβανικής Αστυνομίας.

«Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο ‘’ελληνοαλβανός’’ έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άνδρες της RENEA αποφάσισαν την ‘’εξουδετέρωσή’’ του» αναφέρεται.