«Τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί και το πτώμα του είχε πλυθεί» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης είχαν τη δυνατότητα να δουν για μόλις πέντε λεπτά τη σορό του 35χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες.

«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Γιοβανόπουλος. 

«Σεβόμενος την ιατροδικαστική επιστήμη, με τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω έρευνα γιατί όποια στοιχεία και υπολείμματα (αιθανόλης ή καπνού) και να υπήρχαν, δεν υπάρχουν πια γιατί έχουν συρραφεί. Το πτώμα έχει πλυθεί και δεν είχε νόημα η παραμονή μας εκεί» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σε ερώτηση για το αν εντόπισαν τραύματα στα πόδια του 35χρονου ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι «δεν ήταν ορατό μακροσκοπικά κανένα τέτοιο τραύμα».