Πολύ «βαρύ», ακόμη και για τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, είναι το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο 23ος τακτικός ανακριτής. 

Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη, «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει» 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο κατηγορητήριο επισημαίνεται ότι «συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω». 

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα Δευτέρα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.