«Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα σε Άργος Ορεστικό και Καστοριά, με τα κρούσματα να έχουν φτάσει μέσα σε τέσσερις μέρες τα 400. Περισσότεροι από 100 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής με συμπτώματα της ίωσης μόνο σήμερα.

Αν και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση τις τελευταίες ώρες, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από την έξαρση της γαστρεντερίτιδας.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

Όλες οι παράμετροι που, σύμφωνα με την κείμενη υγειονομική νομοθεσία, σχετίζονται με την ύπαρξη μικροβίων στο πόσιμο νερό της πόλης (ολικά κολοβακτηριοειδή, E.coli., κοπρανώδεις εντερόκοκκοι και Ολική Μικροβιακή Χλωρίδα 22ο C και 36ο C), είναι αρνητικές.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη σήμερα στην περιοχή για την εκτίμηση της κατάστασης, το συντονισμό της διερεύνησης και τη διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση της πηγής της επιδημίας γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό.