Για περίπου τρία χρόνια, ένας 45χρονος αλλοδαπός κι ένας 52χρονος Έλληνας, εξέδιδαν μία 33χρονη γυναίκα. Η περιπέτεια της έλαβε τέλος τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για το αδίκημα της σωματεμπορίας από κοινού και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί αλλοδαπών. Η 33χρονη γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο 45χρονος από κοινού με τον 52χρονο συνεργό του, από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018, την απειλούσαν για τη ζωή και την σωματική της ακεραιότητας, εξαναγκάζοντας την να εκδίδεται επ’ αμοιβή σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή της Τούμπας.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 45χρονος σε ισόγειο χώρο υπό ανέγερση κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης λαθραίων καπνικών προϊόντων (καβάντζα), τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση σε διάφορα σημεία στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρsηματική ποινή 4.500 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.