«Ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου, που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”», ομολόγησε ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η ομολογία του 19χρονου δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΚΑΙ. Ένα απόσπασμα παραλείπεται για να μην προσβληθεί το θύμα.

«Την Ελένη την γνώριζα περίπου μία εβδομάδα. Την είχα συναντήσει μια μέρα στο δρόμο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ρόδο. Κοιταχτήκαμε στο δρόμο και μου χαμογέλασε. Μου είπε ότι έκανε πάρτι στο σπίτι της, αλλά δεν πήγα. Ανταλλάξαμε μόνο λογαριασμούς στο Facebook. Την επόμενη βγήκαμε μια βόλτα. Πήγαμε στην παραλία στο Ζέφυρο. Εκεί (απόσπασμα παραλείπεται) και στη συνέχεια πήγαμε σπίτι της. Μου έκανε εντύπωση ότι το πρωί που ξύπνησε ήπιε ρετσίνα με κόκα κόλα. Γενικά ήταν καλή κοπέλα και ευαίσθητη. Μου είπε ότι έχει κατάθλιψη και έκανε (το απόσπασμα παραλείπεται)», λέει ο 19χρονος. 

«Με την Ελένη μιλήσαμε τηλεφωνικά μέσω Facebook το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου. Πήγα να την πάρω από το σπίτι της μαζί με έναν φίλο μου, γιατί η ίδια την προηγούμενη μέρα μου είχε ζητήσει να να φέρω κάποιον φίλο μου... (απόσπασμα παραλείπεται). Ήμασταν με το αυτοκίνητο του φίλου μου, ένα λευκό βανάκι, που ανήκει στον πατέρα του. Στάθμευσα το αμάξι έξω από ένα ζαχαροπλαστείο και την περίμενα. Ο φίλος μου έμεινε στο αμάξι ενώ εγώ πήγα και της χτύπησα την πόρτα γιατί δεν είχε κουδούνι. Μου είπε ότι θα ετοιμαζόταν και θα κατέβαινε. Εγώ την περίμενα στον κεντρικό δρόμο. Μετά από περίπου δέκα λεπτά ήρθε και μπήκαμε στο αμάξι. Εγώ οδηγούσα, η Ελένη καθόταν δίπλα μου και ο φίλος μου καθόταν στην καρότσα. Πήγαμε στο σπίτι του φίλου μου στους Πεύκους για (το απόσπασμα παραλείπεται)». 

Ο φερόμενος ως δράστης στην αρχή της απολογίας του αναφέρει ότι ο ίδιος μαζί με το φίλο του και τη φοιτήτρια έφθασαν στο σπίτι. Σύμφωνα με τον 19χρονο, η Ελένη ήρθε μαζί του σε επαφή «αλλά δεν ήθελε».

«Στη συνέχεια ο φίλος μου της είπε (απόσπασμα παραλείπεται). Μετά συνεχίσαμε να κάνουμε έρωτα αλλά εκείνη πάλι δεν ήθελε. Ο φίλος μου της είπε “άμα δεν κάτσεις, δεν φεύγεις από το σπίτι”. Είχαμε πιει πολύ βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Τη χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου τη χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο φίλος μου τη χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι», λέει ο 19χρονος και συνεχίζει:

«Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Μετά το χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο η Ελένη είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Εγώ ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου, που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”. Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα».

Σύμφωνα με τον 19χρονο, οι φερόμενοι ως δράστες γύρισαν στο σπίτι και «προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Ύστερα ξαναπήγαμε στο ίδιο σημείο που την ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω τα προσωπικά τις αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την είχε χτυπήσει ο φίλος μου».

«Είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω σε ότι θέλετε και να πάμε μαζί να σας υποδείξω το σπίτι του φίλου μου και το σημείο όπου πετάξαμε στη θάλασσα την Ελένη», κατέληξε στην ομολογία του ο 19χρονος.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτημα για αναπαράσταση της δολοφονίας και κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο νεαρών. 

Βρέθηκε από δύτες το ηλεκτρικό σίδερο και τα ρούχα 

Το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο βρέθηκε από δύτες του Λιμενικού Σώματος σε θαλάσσια περιοχή της Λίνδου.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, το σίδερο εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της φοιτήτριας. Οι δύτες εντόπισαν επίσης και τα ρούχα της, εκτός του εσωρούχου της.

Την ίδια στιγμή οι ερευνητές έχουν σαρώσει την εξοχική κατοικία στη Λίνδο για να συλλέξουν ευρήματα, βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ίδιο έπραξαν και στην οικία της 21χρονης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων έχουν συλλέξει τσιγάρα και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, που βρέθηκαν σε τασάκι, ένα φάκελο με χρήματα, ποτήρια, ένα λαπτοπ τύπου Nec ιδιοκτησίας της 21χρονης το οποίο θα εξεταστεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα σταλούν στα εργαστήρια για έλεγχο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βρεθεί το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης θα επιχειρηθεί να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός της 21χρονης στο Facebook.

Κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τη συνάντηση της φοιτήτριας με τον 19χρονο

Βίντεο από τη συνάντηση της 21χρονης φοιτήτριας και του 19χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται για τη δολοφονία της ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο της εφημερίδας Δημοκρατική, διακρίνεται ο 19χρονος να συναντά την φοιτήτρια κοντά στην κατοικία της, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. Ο νεαρός την περιμένει, η φοιτήτρια βγαίνει από το σπίτι, της δίνει ένα φιλί στο μάγουλο και οι δυο τους φεύγουν.

Η βιντεοσκόπηση έχει γίνει από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σπίτι της 21χρονης.