Τη δική του εκδοχή για τη σύλληψη του ίδιου και του πατέρα του, έδωσε ο Γιάννης Λεβεντάκης για τη σύλληψή τους στην Τρούμπα, μετά από διαπληκτισμό με αστυνομικούς.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γιάννης Λεβεντάκης παραδέχεται ότι όντως πήγαν στο αυτόφωρο με αφορμή τον σκύλο της γυναίκας που ήταν στην παρέα των δύο ανδρών και απλά «μαλώσαμε στα λόγια». 

Ο πρωταγωνιστής του reality Game Of Love δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε σε μια κόντρα με τους αστυνομικούς για το σκύλο, πήγαμε όλοι μαζί στο τμήμα και μετά αφεθήκαμε ελεύθεροι. Εμείς ήμασταν σε ένα μαγαζί στην Τρούμπα και ήταν μαζί μας μια φίλη μας. Ήρθε για λίγο να μας δει και την ενημέρωσαν πως ο σκύλος της έκανε φασαρία. Βγήκε έξω τρομαγμένη και φώναξε και τον μπαμπά μου και πήγα και εγώ μαζί. Της είπαν ότι ήθελαν να την πάνε αυτόφωρο, ότι κανονικά δηλαδή έπρεπε να πάει αυτόφωρο, ήταν και περασμένη η ώρα και μαλώσαμε στα λόγια. Δεν έγιναν αυτά που λένε όμως… ότι έγινε χαμός!Εσείς ξέρετε ότι υπάρχει κάποιες φορές παραπληροφόρηση και με στενοχωρούν αυτά που λένε. Σε λίγο θα πουν ότι πήγαμε και 12 χρόνια φυλακή για το σκύλο»!

Όπως έχει ήδη αναφέρει το reader.gr, το βράδυ της Κυριακής, ο εφοπλιστής και ο γιος του είχαν πάει να διασκεδάσουν σε γνωστό στέκι της περιοχής. Μαζί τους μία εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία είχε αφήσει εντός του Ι.Χ. αυτοκινήτου της ένα σκυλάκι το οποίο άρχισε να δυσφορεί, να γαυγίζει και να ξεσηκώνει τους περαστικούς. Μία διερχόμενη γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση για εγκατάλειψη σκύλου εντός οχήματος.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο ανήκει στη γυναίκα που διασκέδαζε με την εφοπλιστική οικογένεια. Όταν της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αυτή είπε ότι μπαίνει στο μπαρ για να πάρει την τσάντα και το παλτό της. Τελικά βγήκε έξω με τους δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να λογομάχησαν με τους αστυνομικούς και μετά από λίγο να τους εξύβρισαν. Κάπως έτσι βρέθηκαν με χειροπέδες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, προκειμένου να περάσουν από την αυτόφωρη διαδικασία.