Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Διοργανώτρια αρχή είναι η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ.

Το συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 14:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συνδιοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης.

«Τέλος οι προφάσεις, τα αναχώματα και οι διχογνωμίες. Η Ιστορία καταγράφει τους Βουλευτές που βάζουν το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την Πατρίδα μας και τη Δημοκρατία, την οποία έχουν κουρελιάσει προκειμένου να παραδώσουν τα απαράδοτα. Οι Έλληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Ούτε ανεχόμαστε την εκμηδένιση της Δημοκρατίας. Και για το ένα και για το άλλο χύθηκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων για να τα έχουμε. Γινόμαστε ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.