Την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», για μία σειρά από λόγους, «βλέπουν» οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από την έκρηξη ισχυρής βόμβας με στόχο το κτήριο των εγκαταστάσεων του τ/σ ΣΚΑΙ, τα ξημερώματα της Δευτέρας

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, αναζητούν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες και οποιοδήποτε στοιχείο για τις κινήσεις των τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα άτομα που έδρασαν ήταν δύο, με μηχανή μεγάλου κυβισμού, μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη. Ο ένας από τους δύο προσέγγισε την οδό Εθνάρχου Μακαρίου και έδεσε στα κάγκελα του οδοστρώματος το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η βόμβα «κοίταζε» κατευθείαν προς το κτήριο του τ/σ ΣΚΑΙ, ώστε να κατευθυνθεί προς τα εκεί το ωστικό κύμα της έκρηξης. 

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο τρομοκράτης να προσέγγισε το σημείο από υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην περίφραξη του κτηρίου και στη συνέχεια μαζί με συνεργό του να απομακρύνθηκαν από περιβάλλοντα χώρο του παρακείμενου «ΣΕΦ». Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε στο σημείο που τοποθετήθηκε η τσάντα με τη βόμβα, κόπηκαν τα κάγκελα και έγινε σκόνη κομμάτι της τοιχοποιίας του δρόμου, ενώ και τα υπολείμματα που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από την εκρηκτικό μηχανισμό είναι ελάχιστα.

Τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής οι Αρχές «δείχνουν» προς την πλευρά της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Είναι η μόνη ενεργή τρομοκρατική οργάνωση που έχει στο δυναμικό της τόσο έμπειρο κατασκευαστή βομβών, τόσο ισχυρή εκρηκτική ύλη όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά και άτομα έμπειρα και αποφασισμένα για τέτοια χτυπήματα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, άλλωστε, υπήρξε ανάλογο χτύπημα στο Εφετείο Αθηνών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: