«Εντελώς απαράδεκτο» γεγονός χαρακτηρίζει η τουρκική πρεσβεία τη νέα εξαήμερη άδεια που αναμένεται να πάρει στα τέλη του μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν επιδεικνύει μετάνοια για τα ειδεχθή εγκλήματά του, επιτρέπεται να παίρνει συχνές διακοπές από τη φυλακή και να περιπλανιέται ελεύθερα ανάμεσα στα θύματά του που επέζησαν και τις οικογένειες των εκλιπόντων», γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε προ ημερών την είδηση της χορήγησης νέας άδειας στον Κουφοντίνα τονίζοντας ότι η σχετική πληροφόρηση βασίστηκε σε παρανόηση που οφείλεται σε πληροφορίες αρμοδίων παραγόντων σχετικά με την «επιμέτρηση της χιλιομετρικής απόστασης». 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πάρει την τελευταία, μέχρι στιγμής, άδειά του, η οποία ήταν τεσσάρων ημερών.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και πλέον βρίσκεται στις αγροτικές φυλακές Βόλου.