Κατηγορηματικοί ήταν και η μητέρα και ο πατριός του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου ότι αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, το παιδί τους θα είχε σωθεί, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού, στις 27 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η μητέρα του άτυχου Βασίλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που η φουσκωτή μπάλα, όπου βρισκόταν το παιδί της με την 11χρονη αδελφή του, «σηκώθηκε» από τον αέρα και τις προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγό της να πιάσουν το σχοινί.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα, σ' αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά, όπου ήταν τα αλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του "κρατήσου". Εγώ με τον σύζυγό μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί, αλλα δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, αλλά η γλώσσα του είχε γυρίσει» είπε

«Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημενος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και ο πατριός του 13χρονου, ο οποίος λύγισε την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει "Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά". Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλα δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια» είπε  ο μάρτυρας, για να συνεχίσει με λυγμούς: «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του: "Ελεάνα κρατήσου...". Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου» είπε.