Ένας αστυνομικός του Α.Τ. Εξαρχείων κι ένας νεωκόρος τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, έξω από την πλαϊνή είσοδο του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Το περιστατικό συνέβη στις 07:10 το πρωί, όταν νεωκόρος που πήγε να ανοίξει τον ιερό ναό, είδε ένα ύποπτο κουτί και κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, με τον αστυνομικό να προσεγγίζει το κουτί, για το οποίο ο νεωκόρος είχε αναφέρει ότι διέκρινε καλώδια και γκαζάκια. Εκείνη την ώρα σημειώθηκε η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, ενώ ο νεωκόρος έχει ορισμένες εκδορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο κουτί, υπήρχε ρολόι, εκρηκτική ύλη και κάποια μπουκάλια, γεγονός που καταδεικνύει ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιερός ναός συνορεύει με πολύ γνωστό καφέ του Κολωνακίου, επί της οδού Σκουφά. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Πατέρας Γεώργιος: Το χτύπημα στην Εκκλησία έγινε εν ώρα προσέλευσης κοινού

«Είναι λυπηρό αυτές τις άγιες μέρες να έχουμε αίματα, σε μια ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία να έχουμε τέτοια γεγονότα που δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το χτύπημα στην Εκκλησία. Ο Χριστός είναι αγάπη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βομβαρδίζουν την αγάπη. Θέλουν να σκοτώσουν την αγάπη» ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος και συμπλήρωσε: «Ο νεωκόρος είναι μια χαρά. Μάθαμε ότι χύθηκε πάλι αίμα αστυνομικού και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας υγεία και δύναμη».

«Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στεφάνου και είχαμε θεία λειτουργία η οποία αρχίζει στις 7:30 αλλά από τις 7:00 που ανοίγει η Εκκλησία αρχίζει ο κόσμος και μπαίνει. Μας κάνει εντύπωση που δεν πήραν κάποιο τηλέφωνο. Το ερώτημα μας είναι γιατί να γίνει αυτό το χτύπημα στον Πολιούχο των Αθηνών στο Κολωνάκι και εν ώρα προσέλευσης κοινού», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Το πακέτο είχε μέσα κίτρινο υγρό, αυτό ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χτυπάνε την αγάπη», κατέληξε.

«Είδα τον αστυνομικό πεσμένο κάτω. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, η λάμψη ήταν τεράστια. Η Εκκλησία είναι κλειστή», είπε αυτόπτης μάρτυρας και επεσήμανε πως δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση ενώ υπάλληλος καφετέριας που βρίσκεται δίπλα στην Εκκλησία ανέφερε πως «η έκρηξη ήταν δυνατή». 

Κικίλιας: Μας προβληματίζει ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα ασφαλείας

«Ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στην οδό Σκουφά, στην Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Όπως είπε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, «το πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία του αστυνομικού», τον οποίο όπως είπε θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο. 

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας προβληματίζει ότι έγινε αυτό το χτύπημα, χωρίς καν τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Όλοι αυτοί που με τη ρητορική του μίσους, στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό. Ως Νέα Δημοκρατικά μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας της χώρας», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.