«Βάλαμε τη σημαία για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» δήλωσε ο ένας από τους τρεις Έλληνες που ύψωσαν την Παρασκευή τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Σε δηλώσεις του στο star.gr, η παρέα των τριών νεαρών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον σμηναγό Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Mirage που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.

«Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του», δήλωσε ο νεαρός και τόνισε πως δεν έβαλαν μόνο μία σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά πέντε σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.

Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντο ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα.  «Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», υποστήριξε ο δήμαρχος.