Σε καταγγελία για το θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου, προχώρησε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ο οποίος κάνει λόγο για πλήρη ανατροπή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του στο facebook, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν επιχείρησε να κάνει ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από μάρτυρες, αστυνομικές πηγές, αλλά και όσα είπε ο ιδιοκτήτης ο οποίος έχει συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Σκοπός του νεαρού άντρα ήταν για να προστατευθεί από καβγά.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφέρει: «Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί "ο επίδοξος ληστής" για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Βαλλιανάτος χτες μιλώντας στο Reader.gr για τον Ζακ τόνισε ότι ήταν «γνωστός ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και με δημόσιο λόγο και παρέμβαση ήταν ο άτυχος Ζ.Κ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο χθες Παρασκευή, το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν 33 ετών και είχε γεννηθεί στην Αμερική. «Οι γονείς του τον έφεραν εδώ σε ένα μικρό χωριό αρχικά. Ήταν ένας από αυτούς που ονομάζουμε καταραμένους ανθρώπους. Ήταν όμως και ένας λόγιος άνθρωπος. Ύψωσε τη φωνή του και έγινε η φωνή για όσους δεν έχουν. Είπε ότι είναι οροθετικός σε μια κοινωνία που το θεωρεί στίγμα. Και αυτό το στίγμα προσπάθησε να το διώξει»