Στις 11 το πρωί της Τρίτης κηδεύτηκαν η 20χρονη Μαριλένα Τζαγκαράκη και η 57χρονη Μαρία Χατζηπάνου στις Αρχάνες. Στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί στον Κρούστα η νεκρώσιμος ακολουθία της 30χρονης Ροδούλας Τζαγκαράκη και του συντρόφου της, Κωνσταντίνου Γιαννακάκη. 

Μετά από 36 ώρες αναζήτησης, τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν χθες Δευτέρα νεκρά μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη ο 29χρονος σύζυγός της Κωσταντίνος Γιαννακάκης, η 20χρονη αδερφής της Μαριλένα Τζαγκαράκη και η 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου, μητέρα των δύο κοριτσιών είναι νεκροί καθώς δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως. 

Τρία χρόνια πριν, ο πατέρας των δύο κοριτσιών, είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια γλεντιού στο σπίτι τους. Ο πατέρας της οικογένειας έκανε γλέντι με αφορμή τη συνταξιοδότησή του.

Στο σημείο όπου το αυτοκίνητο της οικογένειας παρασύρθηκε έχουν κινδυνέψει και άλλοι οδηγοί στο παρελθόν, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τα μέτρα που οφείλουν να λάβουν οι αρμόδιες Αρχές.

Όπως ανέφερε στην Κρήτη TV κάτοικος της περιοχής, η οποία επιχείρησε πριν από λιγότερο από μήνα να διασχίσει το επίμαχο πέρασμα οδηγώντας τζιπ αυτοκίνητο, λίγο έλειψε να παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε που κατάλαβε πότε η στάθμη του νερού έφτασε «μέχρι το τζάμι», ωστόσο ευτυχώς στάθηκε τυχερή, αφού η μηχανή της δεν έσβησε και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο, πατώντας το γκάζι.

Ακόμα ένας κάτοικος της περιοχής, το 2012, είχε παρασυρθεί σε διάβαση ξανά στον Γεροπόταμο, στη Μεσαρά. Όπως ανέφερε, «εκείνη την ώρα βλέπεις μπροστά σου ότι όλα τελειώνουν». Ο εν λόγω κάτοικος πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατάφερε να σωθεί, αφού πρώτα πάλεψε με τα ορμητικά νερά και τη λάσπη. Το όχημά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, παρασύρθηκε και εντοπίστηκε αρκετούς μήνες μετά: Το επίμαχο συμβάν είχε σημειωθεί Νοέμβριο και το αυτοκίνητό του βρέθηκε εκατοντάδες μέτρα μακριά τον επόμενο Αύγουστο!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένας δρόμος στην περιοχή, από τον οποίο η οικογένεια δεν πήγε προκειμένου να επιστρέψει σπίτι.

Και ενώ οι Αρχές έβαλαν στο σημείο κορδέλα προκειμένου να μην περνούν οχήματα από το επικίνδυνο πέρασμα, κάποιοι οδηγοί την αγνόησαν επιδεικτικά και διέσχισαν το σημείο, απομακρύνοντας την, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Δήμαρχος Φαιστού: Αναλαμβάνω συνειδησιακά την ευθύνη

Ο Δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε πως αναλαμβάνει συνειδησιακά την ευθύνη για την τραγωδία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην Κρήτη TV, στην περιοχή του Γεροποτάμου υπάρχουν ακόμα 15 διαβάσεις «ιρλανδικού τύπου» ενώ ανέφερε πως τη βραδιά που η οικογένεια πέρασε από τη γέφυρα, ήταν πολύ επικίνδυνα, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος Φαιστού παραδέχθηκε το κενό στην πρόληψη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα ενώ όπως δήλωσε «οι ευθύνες θα αποδοθούν από τη δικαιοσύνη με βάση το νόμο».

Την ίδια ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε πως «ως αιρετοί, ο καθένας στο βαθμό ευθύνης που του αναλογεί, από όποιον βαθμό της Αυτοδιοίκησης υπηρετεί, οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη».