Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, το «Τρίγωνο του Διαβόλου» για να ακριβολογούμε, με απολογισμό έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες έπειτα από συμπλοκή Αφγανών με Πακιστανούς.

Ο νεκρός είναι υπήκοος Αφγανιστάν και μετά τη συμπλοκή που έγινε στην οδό Μενάνδρου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του απόρροια αιμορραγίας έπειτα από χτυπήματα που δέχθηκε με μαχαίρι. Άλλοι τέσσερις αλλοδαποί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε περισσότερες από 25 προσαγωγές υπόπτων στη ΓΑΔΑ, ενώ έρευνες γινόντουσαν μέχρι πολύ αργά το βράδυ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής συλλέξει οι αστυνομικοί, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης Αφγανοί και Πακιστανοί αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους μετατρέποντας σε εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της πρωτεύουσας. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η αιτία της συμπλοκής ήταν ο έλεγχος της περιοχής, τα ναρκωτικά ή ακόμη και η πορνεία, καθώς η οδός Μενάνδρου ανήκει στο επονομαζόμενο «Τρίγωνο του Διαβόλου» όπου γίνεται εμπόριο των... πάντων (γυναίκες, ναρκωτικά και όπλα). Οι συμπλοκές έφτασαν μέχρι και την Αγίου Κωνσταντίνου. 

Χρειάστηκε η συμβολή αστυνομικών των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. και οι δεκάδες προσαγωγές αλλοδαπών, προκειμένου να τελειώσουν οι συμπλοκές. Αρκετοί από τους προσαχθέντες είχαν πάνω τους στιλέτα και μαχαίρια.