Βίντεο από την παρέμβαση στο κτήριο της πρεσβείας της Βραζιλίας ανέβασαν στη σελίδα τους στο Facebook τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλησίασαν το κτήριο της πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, και αφού ανέβηκαν στον τρίτο όροφο πέταξαν μπογιές.

Ο φύλακας ειδοποίησε την Αστυνομία, μόλις αποχώρησαν οι... εισβολείς.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για προσαγωγές.

Σε ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι «το ακροδεξιό κύμα που εξαπλώνεται στις άρχουσες τάξεις σε όλον τον κόσμο κέρδισε άλλον έναν σημαντικό κόμβο. Η περιφερειακή υπερδύναμη Βραζιλία βρίσκεται υπό την ηγεσία ενός χουντικού καραβανά. (...) Στη Λατινική Αμερική, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι λίγα χρόνια πριν, το κύμα έφερνε στην εξουσία αριστερές κυβερνήσεις και πολιτικούς, πολλοί εξ αυτών με ριζοσπαστικά παράσημα στο παρελθόν».

«Στη Βραζιλία, μετά τον “αριστερό θρίαμβο” του Λούλα πριν χρόνια και της Ρούσεφ στη συνέχεια, οι ελπίδες όσων αρέσκονται να εναποθέτουν την αισιοδοξία τους σε εκλογικές νίκες ανά τον κόσμο και “αντάρτες” που λογικεύτηκαν, κατέρρευσαν. Οι “αριστερές κυβερνήσεις” έχουν παντού το ίδιο μοτίβο. Θα υπηρετήσουν το κεφάλαιο με τη χαρά του νεοφώτιστου, θα δούνε τις πομφόλυγές τους περί δικαιοσύνης να εξανεμίζονται στην οικονομική κρίση, θα απολαύσουν χωρίς μέτρο τα υλικά οφέλη της θέσης τους. Θα αποδειχθούν ψεύτικες, ανίκανες, αδύναμες», αναφέρει ακόμα η αναρχική ομάδα.

Τέλος, οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν «την αλληλεγγύη μας λοιπόν στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται αυτές τις επιθέσεις, την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι».