Εικόνα από... εμπόλεμη ζώνη παρουσιάζει το πρωί της Παρασκευής η περιοχή των Εξαρχείων, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στον απόηχο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου Αθηναίων επιχειρούν να καθαρίσουν την περιοχή και να απομακρύνουν χρησιμοποιημένα «πολεμοφόδια», καμένα αντικείμενα, σπασμένα γυαλιά και οτιδήποτε συναντά κανείς σε ένα κομμάτι της πόλης που μοιάζει... βομβαρδισμένο. Έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα και μηχανές, που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή, αλλά και σε προσόψεις κτιρίων, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν ότι για μία ακόμη φορά έμειναν απροστάτευτοι και έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των «μπαχαλάκηδων». Οι αστυνομικοί στην Αθήνα προχώρησαν σε 66 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και τρεις πολίτες, εκ των οποίων ένας ανήλικος στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε ανακοίνωση της στο Facebook, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρει: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είχαμε 2 τραυματίες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς ο ένας έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα. Τους ευχόμαστε περαστικά και κάνουμε μια ευχή. Να γίνουμε επιτέλους Κράτος πολιτισμένο, στο οποίο οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρίσκονται στο περιθώριο».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί προσήγαγαν 52 άτομα, εκ των οποίων οι 14 τελικά συνελήφθησαν.