Μπορεί να μην μπήκε λουκέτο και να δόθηκε φιλί ζωής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) μέχρι το τέλος του έτους, όμως αιφνιδίως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Μαντόπουλο

Στην είδηση της ανάδειξης νέου πρόεδρου αντέδρασε ο φερόμενος ως απερχόμενος πρόεδρος του ΕΕΣ Νικόλαος Οικονομόπουλος, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για παράνομη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα διέψευσε ότι έχει παραιτηθεί.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζεται ότι πρόεδρος του ΕΕΣ είναι και παραμένει ο κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του. 

Μάλιστα, σε δήλωσή του ο κ. Οικονομόπουλος τονίζει ότι «ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. στις 5 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την αμφισβήτηση του Προέδρου. Η επιχείρηση κατάληψης της Προεδρίας του Ε.Ε.Σ. με αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό τρόπο, αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του».

Και οι ανακοινώσεις εκδόθηκαν από το γραφείο του προέδρου.