Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η εκδίκαση η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη μητέρα του και τον πατριό του.

Ο Κωστής χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε από περαστικό κυνηγό στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. 

Τον Νοέμβριο του 2016 η μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός Χρήστος Ντιός είχαν κριθεί ως ένοχοι για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου στα Σιάτιστα και τους είχε επιβληθεί ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia και οι δύο έχουν ήδη μεταφερθεί από τις φυλακές στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης για την εκδίκαση της έφεσής τους, η οποία θα ξεκινήσει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη η έρευνα της οποίας έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.