Από τα στοιχεία που συνέλεξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και τις εργαστηριακές εξετάσεις στα στοιχεία που συνέλεξαν οι επιτελείς της σήμανσης Ασφάλειας Ρόδου, προκύπτουν τα εξής σύμφωνα με το dimokratiki.gr:

  • Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού, στο σπίτι της Ελένης Τοπαλούδη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά το αποτρόπαιο έγκλημα συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτε που να τους συγκλονίσει και ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του facebook.
  • Τηλεφωνούν σε διάφορα άτομα για να κανονίσουν ραντεβού για καφέ, ακόμη και σε κορίτσια. Ο 21χρονος Ροδίτης μάλιστα κανονίζει να πάει στο γυμναστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2018, για να κάνει γυμναστική και βόλτα.
  • Βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και της Τοπαλούδη στην θέση του συνοδηγού του οχήματος του πατέρα του, με το οποίο μετέβησαν με το θύμα στην οικία στους Πεύκους και μετέπειτα την οδήγησαν αιμόφυρτη στην παραλία Φωκίας, όπου την πέταξαν στην θάλασσα και ξεφορτώθηκαν μέρος των πειστηρίων του εγκλήματος.
  • DNA του 21χρονου Ροδίτη βρέθηκε στο καπάκι της καρότσας του ίδιου αυτοκινήτου.
  • Σε πειστήρια εντός της οικίας συμπεριλαμβανομένων και δειγμάτων από το μπάνιο, τα ταβάνια και τις πόρτες βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και του θύματος, ενώ DNA του 19χρονου Αλβανού βρέθηκε σε κοντάρι της σφουγγαρίστρας.
  • Φέρεται να προκύπτει παραπέρα η χρήση προφυλακτικού καθώς βρέθηκε εξωτερικά αυτού δείγμα DNA του θύματος.

Ο βιασμός στον Αρχάγγελο 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις το άτυχο κορίτσι βιάσθηκε από τρεις νεαρούς σε σπίτι στον Αρχάγγελο Ρόδου. Υπενθυμίζεται πως και οι γονείς της Ελένης κατέθεσαν στις Αρχές πως η κόρη τους ναρκώθηκε με το χάπι του βιασμού και βιάστηκε από τρεις νεαρούς.

Τρεις νεαροί φέρονται να οδήγησαν την Ελένη σε σπίτι στον Αρχάγγελο μετά από νυχτερινή διασκέδαση και να την βίασαν. Την αποκάλυψη έκανε στις αρχές ο αστυνομικός που συνάντησε την φοιτήτρια μια εβδομάδα μετά την μοιραία εκείνη νύχτα:

«Μου είπε ότι γνώρισε τρία άτομα και μετά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του ενός μαζί με τον οδηγό, δύο φίλους και μία φίλη της. Κατά τη διαδρομή άφησαν τη φίλη της στο σπίτι της και κατέληξαν σε κάποιο σπίτι στην περιοχή του Αρχαγγέλου της Ρόδου. Όπως μου ανέφερε θυμάται ένα κινητό να την τραβάει βίντεο».

Σύμφωνα με το Star, η Ελένη έμαθε από μία φίλη της πως κυκλοφορούσε το βίντεο, το οποίο είχε δει και τότε πανικοβλήθηκε.

«Έχω καταθέσει αρκετές φορές στις Αρχές. Έχω πει με λεπτομέρειες τι έγινε εκείνο το βράδυ. Όλη η παρέα της Ελένης θρηνούμε για τον άδικο χαμό της» είπε η φίλη της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Πολύ πιθανόν να ξέρουνε αλλά αποφεύγουνε να μιλήσουνε. Δεν θέλουν να πουν τίποτα ούτε καν στην αστυνομία, γιατί τόση μυστικοπάθεια δεν μπορώ να ξέρω. Το σκεπάσανε. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα βγει να μιλήσει, όλοι προσπαθούν να το αποσιωπήσουν γιατί μιλάμε για ένα νησί που είναι πολύ κλειστή κοινωνία. Φοβόμουν πάρα πολύ να βγω να μιλήσω γιατί δεν ξέρω τι έχει γίνει και τώρα λέω είμαι στο σπίτι μου να έρθουν να μου χτυπάνε τα κουδούνια και εγώ φοβόμουν ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή , όλοι οι φοιτητές μετά φοβόμασταν για το τι άνθρωποι μπορεί να μας πλησιάζανε. Κάτι έχει ακουστεί ότι υπάρχει κύκλωμα βιαστών. Μετά το σκηνικό με την Ελένη όχι κλειδωνόμαστε μέσα όχι φοβόμαστε είμαστε με το 100 στο κινητό συνέχεια για να μην συμβεί κάτι», λέει από την πλευρά της στενή φίλη της φοιτήτριας. 

«Γιατί δεν ερεύνησαν τον βιασμό πριν τη δολοφονία;» 

«Θεωρούμε ότι ο βιασμός τον Νοέμβριο του 2017 και η δολοφονία μετά από βιασμό συνδέονται μεταξύ τους» δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούκης.

«Είναι προφανές πως οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 2017 είναι γνωστοί με κάποιον από τους δύο δολοφόνους της», είπε ο κ. Γκιούκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φίλες της Ελένης Τοπαλούδη ενημέρωσαν την μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ότι είχε πάει στην αστυνομία το 2017, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Μετά την κηδεία της, φίλες της Ελένης είπαν στη μητέρα της ότι είχαν επισκεφθεί το Αστυνομικό Κατάστημα Ρόδου και ότι είχαν σκοπό να καταγγείλουν τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017 και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Δεν ακολούθησε καμία σχετική έρευνα. Αντίθετα, όπως έχω πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί που πράγματι είχαν λάβει γνώση της καταγγελίας είπαν ότι είναι “είναι πολύ αργά, έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν έχετε και το βίντεο, φέρτε το βίντεο να δούμε τι θα κάνουμε”».

Ο κ. Γκιούκης εκτίμησε με αφορμή τη νέα υπόθεση βιασμού πως από τη στιγμή που οι τρεις εμπλεκόμενοι προσήλθαν αυθορμήτως για να καταθέσουν, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς διερεύνησης.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει υποψία συγκάλυψης ο κ. Γκιούγκης ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε τρία βασικά στοιχεία. Έχουμε τον πρώτο βιασμό, έχουμε δεύτερο βιασμό και θάνατο, έχουμε άλλον έναν βιασμό μετά τον θάνατό της. Όλα αυτά συνδέονται, όπως και άλλα που δεν έχουν έλθει στη Δικαιοσύνη».
Η οικογένεια Τοπαλούδη ζητά το ξεκλείδωμα του λάπτοπ της Ελένης. «Βρίσκεται στο εγκληματικό, το γιατί δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη είναι θέμα των Αρχών. Θα έχει πάρα πολλά στοιχεία πάνω στο θέμα που αναφερόμαστε», επεσήμανε ο κ. Γκιούκης.

Ακόμα τόνισε πως το βράδυ της δολοφονίας «η Ελένη έφυγε βιαστικά, το πλυντήριό της ακόμη δούλευε. Βγήκε να φάει σουβλάκια και ήταν πρόχειρα ντυμένη. Το λαπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λαπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν; Είχαν και τα κλειδιά της;».