Αναστάτωση επικράτησε στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο μετά από αποκόλληση και πτώση μεγάλου βράχου που προκάλεσε τον τραυματισμό επτα τουριστών.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο βράχος έπεσε στη θάλασσα περίπου στις 11:15 το πρωί της Πέμπτης προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους λουόμενους. 

Από την αποκόλληση του βράχου προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν βάρκες. Στην περιοχή γίνονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα. 

Την ίδια στιγμή, αναχώρησε από την Ελευσίνα με Super Puma για τη Ζάκυνθο ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής για να συμμετάσχει στις έρευνες. Ακόμα, δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν στην Κυλλήνη και από εκεί στη Ζάκυνθο για να συμμετάσχουν με την Πυροσβεστική και το Λιμενικό στις έρευνες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Τα σωστικά συνεργεία διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων κάτω από τους βράχους. Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι μεταξύ των επιβατών των τουριστικών σκαφών που προσέγγισαν την παραλία του «Ναυαγίου» δήλωσε στο ermisnews.gr ο Λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας.

Από τη πρώτη στιγμή τέθηκε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σε αυτό διακομίσθηκαν επτά συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

Φωτογραφίες: ermisnews.gr &  imerazante.gr