«Το ελληνικό χρέος καθίσταται με τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup βιώσιμο, αφού η συμφωνία προβλέπει δεκαετή επέκταση επέκταση της αποπληρωμμής των δανείων του ταμείου χρηματοποιστωτικής σταθερότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του μπροστα στις κάμερες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

«Δίνεται η δυνατοτηα ενός στοιβαρού μαξιλαριού που προσδίδει σταθερότητα, αλλά και την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 4,4 δισ.», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν ένα πλαίσιο σταθερότητας πολύ υψηλότερο από τις προσδοκίες των αγορών.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειται για μια πολύ σημαντική μέρα για την ισττορία της Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί ο συνετός δρόμος της οικονομίας και των μετταρυθμίσεων, αλλά από δω και στο εξής θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Πολύ σύντομα ο κόσμος θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές από τη συμφωνία, τόσο στο αμέσως επόμενο διάστημα, όσο και στο εγγύς μέλλον, καθώς θα αναπτυχθεί ένα κύμα επενδύσεων στη χώρα που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνολική του στάση.

΄