Την πρωτοχρονιά του 2019, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα θέλει, απλά, να διαγράψει το 2018 από τη μνήμη του. Αυτή η καταστροφική χρονιά κόστισε στον Αμερικανό κροίσο πολλά δισ. δολ. από την προσωπική του περιουσία.

Ειδικότερα, Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας περίπου 75 δισ., αλλά σύμφωνα με τον Bloomberg, σήμερα αξίζει περί τα 56 δισ, έχοντας απολέσει περί τα 19 δισ. δολ. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέχει μερίδιο 13% στο Facebook, με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει αντιμετωπίσει εντός του 2018 πολλές κρίσεις, όπως το σκάνδαλο Cambridge Analytica, διάφορες κατηγορίες για κακοδιαχείριση, μία «εξέγερση» των μετόχων και διάφορα άλλα θέματα αναφορικά με μη αποδεκτό περιεχόμενο.

Στις 25 Ιουλίου, η τιμή της μετοχής του Facebook σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 20%, λόγω των απογοητευτικών κερδών της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. 

Αυτή η απότομη πτώση δεν ήταν δυνατό να μην αποτυπωθεί και στην καθαρή αξία του ίδιου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στο χαμηλότερο σημείο της μετοχής του Facebook, στις 24 Νοεμβρίου, η περιουσία του Ζούκερμπεργκ υπολογιζόταν στα 52 δισ. δολ. Από τότε, η αξία του Facebook ανέκαμψε ελαφρώς, με τους αναλυτές να τοποθετούν τις απώλειες του Αμερικανού στα 15 δισ. δολ. για το 2018.

Κι όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, το περιοδικό Money, αν αυτή η πρόβλεψη όντως επιβεβαιωθεί, ο Ζούκερμπεργκ θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 500 πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη. Ακόμη και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon θα έχει χάσει λιγότερα.