Ενστάσεις για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν διαφανεί τις τελευταίες ημέρες από άλλα κράτη-μέλη και κοινοβούλια της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το ολλανδικό κοινοβούλιο το οποίο θα ζητήσει την επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί το πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας σχετικά με την υποχρέωση της Ελλάδας σε ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2022.

Δεν θα συζητήσουν επίσης το επόμενο διάστημα ούτε το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ανησυχίες εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του Εurogroup, σχετικά με τις παροχές της κυβέρνησης για το 2019.

Επίσης, αντίθετος με το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος τα πρωτογενή πλεονάσματα να «εκτροχιαστούν» λόγω παροχών,