«Η άνοδος για το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχιστεί», δηλώνει στο Bloomberg ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, ιδίως εάν «κερδίσει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εφαρμόσει πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, ενώ θα επιταχύνει τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τραπεζικός κλάδος, δηλώνει ο κ. Λαζαρίδης.

«Το 2019 ξεκίνησε υπέροχα (για το ελληνικό χρηματιστήριο)», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης για να συμπληρώσει: «Οι τράπεζες επιλύουν αποτελεσματικά τα θέματά τους, τα δημοσιονομικά προβλήματα έχουν επιλυθεί και η πραγματική οικονομία διαθέτει τα μέσα να υποστηρίξει τα επιχειρηματικά πλάνα».

Ωστόσο, το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν πως η αισιοδοξία για την Ελλάδα είναι πρώιμη. Σε πρόσφατη έκθεσή της η Morgan Stanley ανέφερε πως τα θεμελιώδη των ελληνικών τραπεζών δεν μπορούν να υποστηρίξουν το ράλι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και η έκθεση της Κομισιόν η οποία περιείχε πάρα αρκετές «κίτρινες κάρτες».

Αν εκλεγεί -τονίζει το Bloomberg- ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δύσκολο καθήκον: Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επενδυτών, που φοβούνται οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις, και να ανακουφίσει των πόνο των Ελλήνων που υπέφεραν από μία δεκαετία σφιξίματος του ζωναριού και επιδείνωσης του τρόπου ζωής τους.