«Σήμερα, είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα (@cstaikouras). Μια καλή και ανοιχτή συζήτηση για τις ελληνικές προκλήσεις. Τον προσκάλεσα να παρουσιάσει τον πολιτικό του σχεδιασμό στο επόμενο Eurogroup στο Ελσίνικι», ανέφερε ο Σεντένο.

Σήμερα ο κ. Σταϊκούρας  είχε την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Στο επίκεντρο της βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

Εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάριο Σεντένο ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με τον υπεύθυνο του κλιμακίου του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν, ενώ αύριο θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τον επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι εφέτος δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που λαμβάνεται από τους θεσμούς είναι «κάντε αυτό που νομίζετε, αρκεί να επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Το απόγευμα της Τρίτης τον κ. Ρέγκλινγκ θα δεχτεί στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.