«Διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα μείωση του αφορολόγητου», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας την ομιλία, νωρίτερα, του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Για να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές απαιτούνται αντισταθμιστικά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου, διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτηρίζοντας πάντως καλοδεχούμενη τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που προωθεί η νέα κυβέρνηση με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

«Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι στις συζητήσεις που είχε χθες ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ουδέποτε ανέφερε το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου.